Повітряні сили приводили ППО у бойову готовність через провокації літаків РФ.

 

Повітряні сили Збройних сил України у четвер налаштовували засоби ППО у повну бойову готовність через провокації російської авіації вздовж державного кордону та адміністративного кордону з Кримом.

 

Про це йдеться у повідомленні Повітряних сил у Facebook.

 

"Виявивши загрозу зі сторони країни агресора, всі визначені сили та засоби протиповітряної оборони були приведені в бойову готовність, щоб надати відсіч у разі застосування авіації повітряно-космічних сил Російської Федерації", – йдеться у повідомленні.

 

Українські військовики констатували, що винищувальна та бомбардувальна авіація Росії здійснювала вильоти з аеродромів Шайковка, Кримськ та Бельбек "з максимальним наближенням до державного кордону України, лінії розмежування між материковою частиною України та АР Крим, а також з наближенням, до 40 кілометрів, до берегової лінії зі сторони Чорного моря з подальшим польотом вздовж узбережжя Румунії, Республіки Болгарії та Республіки Туреччини".

 

"Окрім того, група дальніх стратегічних бомбардувальників-ракетоносців Ту-22 з повним боєкомплектом у супроводі пари винищувачів Су-30 РФ здійснили політ у повітряному просторі АР Крим, Азовського та Чорного морів із відпрацювань певних умовних завдань по нанесенню ударів", – зазначили в Повітряних силах.

 

У командуванні вважають, що такі дії авіації РФ зумовлені реакцією на проведення чергового етапу командно-штабних тренувань у Повітряних силах Збройних сил України та з метою умовного відпрацювання блокади протоки Босфор.

 

Речник командування повітряних сил ЗСУ Дмитро Струтинський повідомив у коментарі "Громадському радіо", що ввечері у четвер бойову готовність зняли.

 

"Той ступінь бойової готовності, який був оголошений, уже знятий", – поінформував Струтинський.

 

Спікер Повітряних сил додав, що, незважаючи на "відбій", повітряні сили залишаються на постійному чергуванні.

 

"Сьогодні сили та засоби були приведені в бойову готовність, були готові до відбиття [атаки] та ураження повітряних цілей. Але лише в тому разі, якщо вони перетнуть державний повітряний кордон нашої країни або буде пряма загроза цілісності та недоторканості держави", – сказав він.

 

22.03.2018