ЄУ засудила отруєння Сергія Скрипаля.

Учасники саміту Європейської Унії мають намір запровадити додаткові санкції щодо Росії.

 

 

Глави держав і урядів Євроунії висловили «абсолютну солідарність» із Великою Британією у справі отруєння екс-аґента Скрипаля. Це відзначається в проекті спільної заяви учасників саміту ЄУ, який розпочав свою роботу в четвер, 22 березня, у Брюсселі.

 

Перед початком саміту британська прем'єрка Тереза ​​Мей заявила про «безглуздий» атентат російської сторони. Інцидент в Солсбері Мей розцінює як «приклад російської агресії проти Європи».

 

«Учасники саміту засуджують напад на Скрипаля та поділяють позицію британської сторони про те, що за отруєнням з високою часткою ймовірності стоїть Росія» – йдеться в проекті заяви, яку цитує німецьке видання Süddeutsche Zeitung. У документі наголошується, що «необхідно краще підготуватися до можливих нападів із застосуванням біологічної, хімічної або ядерної зброї».

 

«Глави держав і урядів дійшли єдиної думки щодо кроків, які необхідно зробити після відповідних заяв російської сторони. Належні заходи для координації зусиль Євроунії та НАТО проти гібридних і військових загроз будуть ухвалені», – висловила свою думку президентка Литви Даля Грібаускайте.

 

«Європейська Унія має справу з неоголошеної війною. На спроби дестабілізації необхідно відповідати силою, а не наївністю», – заявив у своєму коментарі щодо згаданої заяви саміту ЄУ депутат Європарламенту від баварського Християнсько-соціального союзу Манфред Вебер (Manfred Weber).

22.03.2018