Ситника зденервувало питання про прослуховування Холодницького.

 

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник назвав «провокативними статтями безвідповідальних журналістів» публікації щодо прослуховування кабінету керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького.

 

Як передає УНІАН, про це Ситник заявив у Брюсселі під час круглого столу, присвяченого боротьбі з корупцією в Україні, відповідаючи на питання про причетність до цих дій Антикорупційного бюро.

 

«Журналісти пишуть інформацію, яка не підтверджена жодним офіційним джерелом. Як я можу це коментувати? Як я можу коментувати, коли деякі журналісти – їм, можливо, необхідно пройти експертизу… Тому коментувати це не зовсім доречно… Зараз складається така ситуація, коли підштовхують до певних коментарів. Ці певні провокативні статті і заяви певних безвідповідальних журналістів я не маю ні можливості, ні морального права коментувати», – обурився Ситник.

 

Зі слів директора НАБУ, у Верховній Раді свого часу «кричали з трибуни про причетність Ситника до вбивства».

 

«На жаль, специфіка медійного простору в Україні така, що, не маючи жодного офіційного коментаря уповноважених органів, журналісти пишуть таке, що, чесно кажучи, я читаю – фантастичний роман просто відпочиває. На жаль, це специфіка саме українського медійного простору», – сказав він.

 

Згідно з Ситником, коли «ми говоримо про роботу НАБУ та антикорупційної прокуратури, то ми за останні дні завершили розслідування ряду гучних справ, у тому числі стосовно одного слідчого Генеральної прокуратури».

 

«Зверніть увагу, що журналісти, які цінують свою репутацію в Україні, поки що не пишуть. Холодницький зараз у Брюсселі, і я думаю, що у вас є можливість поставити йому питання, що він знайшов у своєму кабінеті», – додав Ситник.

 

Він запевнив, що не допустить будь-якого контролю над діяльністю НАБУ чи САП. «Детективи бюро розслідують, прокурори САП наглядають. І якщо хтось сподівається, що найближчим часом цей процес буде знищений чи взятий під контроль, – це не зовсім просто, я цього просто не допущу, щоб хтось взяв під контроль із влади те, що відбувається в НАБУ та антикорупційній прокуратурі», – заявив голова НАБУ.

 

Ситник мріє, щоб НАБУ, коли він піде з посади, «працювало так само, і навіть краще».

 

Раніше ЗМІ повідомляли про те, що Холодницький готується подати у відставку після Великодніх свят. Крім того, деякі написали, що НАБУ і Генпрокуратура нібито кілька тижнів прослуховували кабінет Холодницького.

 

Народний депутат від «Самопомочі» Єгор Соболєв заявив, що Холодницький не подав у відставку, але його до цього рішення будуть «підштовхувати».

 

22.03.2018