Містянам показали стрічку про Бориса Возницького.

 

Сьогодні, 21 березня, вперше у Львові в НУ «Львівська політехніка» показали фільм «Золота підкова Бориса Возницького», інформує прес-служба Львівської облдержадміністрації.

 

Фільм відзняли земляки Бориса Возницького. Ініціатором створення стрічки є відомий архітектор, просвітянин міста Дубно Олег Супрун. Він звернувся з ідеєю написання сценарію та участі у зйомках до краєзнавців та письменників Миколи та Любові Пшеничних, режисера народної кіностудії «Дубно» Миколи Величковського.

 

«Значна кількість людей ділилася своїми незабутніми спогадами про видатного патріарха музейництва, Героя України Бориса Возницького, допомагали фотоматеріалами, документами. У фільм увійшли матеріали з особистого архіву Бориса Возницького, які надала його донька Лариса Разінкова-Возницька. Автори фільму хотіли увічнити пам’ять земляка, розповісти про нього як про людину унікальну, що все своє життя присвятила порятунку національної спадщини», – розповіли в ЛОДА.

 

За 50 років діяльності Бориса Возницького, який очолював Львівську національну галерею мистецтв, музей став одним з найбагатших в Україні, його колекція збільшилася в одинадцять разів творами світового та національного мистецтва від найдавніших до наших днів.

21.03.2018