ВР заборонила заносити у державні будівлі зброю.

 

Верховна Рада заборонила доступ в будівлю парламенту, Адміністрації президента та Кабінету Міністрів особам зі зброєю та боєприпасами.

 

За схвалення проекту про внесення змін до закону "Про державну охорону органів державної влади України та посадових осіб" (№8155) проголосувало 263 народних депутати, інформує аґенція УНІАН.

 

"Мені вже дали відповідь після нашої наради, що вже до завтра на кількох входах буде встановлено необхідне обладнання", – прокоментував Голова ВР Андрій Парубій перед голосуванням.

 

Законом передбачено, що до будинків, де працюють Верховна Рада, Президент України, Кабінет Міністрів, а також споруд, котрі слугують офісами для інших органів державної влади, щодо яких здійснюється державна охорона згідно з цим законом, не допускаються особи з холодною чи вогнепальною зброєю (крім осіб, які відповідно до цього закону здійснюють державну охорону відповідного будинку), а також особи з вибуховими речовинами, засобами підриву, боєприпасами всіх видів і зразків, навчальними або імітаційними боєприпасами, легкозаймистими рідинами чи займистими твердими речовинами, піротехнічними засобами.

 

Військовослужбовці Управління державної охорони під час здійснення державної охорони мають право вимагати від громадян додержання режиму, встановленого на об'єктах, щодо яких здійснюється державна охорона, не допускати до владних будинків осіб із зазначеним переліком засобів та речовин.

 

Під час розгляду в сесійній залі з цього переліку було вилучено отруйні і сильнодіючі речовини.

 

Закон рекомендує президенту, Голові ВР, Кабінету Міністрів, голові Конституційного суду, голові Верховного суду видати акти щодо забезпечення правового режиму охорони будинків, де працюють відповідні органи державної влади.

 

20.03.2018