Директор аеропорту, ветеран АТО пішов із життя.

 

У Миколаєві вчинив самогубство в.о. директора комунального підприємства "Миколаївський міжнародний аеропорт", льотчик-учасник Антитерористичної операції на Донбасі Владислав Волошин.

 

Як повідомила прес-служба поліції Миколаївщини, чоловік застрелився з бойового пістолета у власній квартирі.

 

 

Родина перебувала вдома. Постріл із кімнати почула дружина.

 

Після пострілу чоловіка терміново госпіталізували, але у лікарні швидкої медичної допомоги він помер.

 

"Згідно зі свідченнями родичів, загиблий останнім часом знаходився у пригніченому стані та висловлював тривожні наміри", – прокоментували в поліції.

 

Владислав Волошин був пілотом штурмовика Су-25. Під час служби здійснив 33 бойові вильоти.

 

У серпні 2014 року він брав участь у прикритті українських сил під час масштабного вторгнення росіян на Донбас. Після удару по російських десантниках під Новокатеринівкою його літак збили. Волошин катапультувався і приземлився на окупованій території – за допомогою координації куратора зі штабу АТО йому вдалося вийти до позицій ЗСУ.

 

Нагороджений орденом "За мужність" ІІІ ступеня у 2014 році. Російські медії поширювали про Волошина бздури, що це він збив малайзійський "Боїнг МН17" 2014 року в небі над Донбасом. З армії звільнився через сімейні обставини у 2017 році.

 

Згідно з інформацією видання novosti-n, причиною самогубства Владислава Волошина можуть бути проблеми, які виникли під час ремонту аеропорту. Залишається невирішеним питання про заборгованість за вже виконані роботи "ЖилПромСтрой-8" на суму в понад 20 млн грн. "Виникла і нова проблема. Одна з миколаївських фірм виграла тендер на виробництво електромонтажних робіт в аеропорту на велику суму – біля 60 мільйонів гривень. Фірма отримала передоплату в сумі 10 мільйонів й виконала більшу частину робіт. Однак нещодавно надійшла вказівка – більше грошей підряднику не платити, а укласти договір на електромонтажні роботи з іншою фірмою", – пише видання.

 

Зі слів товаришів по службі з 299-ої бригади тактичної авіації, Волошин був дуже вразливою людиною, мав загострене почуття справедливості. Одразу після демобілізації він опублікував на своїй сторінці у Facebook допис із умовною назвою "Чому я пішов з армії", де описав безліч проблем, яких зазнають військовослужбовці, а згодом стер цю нотатку.

 

"Не виключено, що описані в ньому проблеми, в тому числі й фінансові, продовжували переслідувати Волошина і після звільнення з військової служби", – припускає видання.

 

Миколаївське видання nikvesti опублікувало листування Волошина з одним зі своїх приятелів, у котрому ветеран АТО скаржиться на тиск з боку Миколаївської ОДА, а також говорить про суїцидальні настрої. "Я його не боюся. Дітей якось без батька не хочеться залишати... Суїцидальні нахили, думки мене вже тиждень не покидають", – написав Волошин 21 лютого.

 

У листуванні він поділився копіями доручень голови Миколаївської ОДА Олексія Савченка, а також копією висновків перевірки Держаудитслужби ремонтних робіт в аеропорту.

 

19.03.2018