Міського голову засудили на 6,5 років тюрми за хабарництво.

 

Суд визнав міського голову Сколе Володимира Москаля винним в отриманні хабара у 18 тис. грн і оголосив йому вирок – 6,5 років позбавлення волі, повідомляє видання Skole-Today.

 

Судове засідання відбулось учора, 15 березня. Окрім 6,5 років ув’язнення, суд постановив конфіскувати майно Володимира Москаля. Його спільнику-юрисконсульту присуджено 5,5 років ув’язнення з конфіскацією майна.

 

Наразі адвокати підсудних не погоджуються з оголошеним вироком та готуються подавати апеляцію протягом 10 днів.

 

Володимира Москаля та юрисконсульта Сколівської міськради затримали на хабарі ще 10 серпня 2015 року. Вони отримали від підприємця 18 тис. грн за оренду комунального майна зі зменшенням плати за користування приміщенням.

 

Ще восени 2015 року прокуратура Львівщини скерувала до суду кримінальне провадження щодо звинувачення Володимира Москаля у корупції.

 

Тоді ж його ненадовго відсторонили від займаної посади, а суд обрав посадовцю запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із альтернативою сплати застави у розмірі 48 тис. грн.

 

Однак у липні 2016 року термін відсторонення Володимира Москаля від виконання обов’язків міського голови, згідно з рішенням суду, закінчився і він повернувся на посаду міського голови міста.

16.03.2018