Президент Австрії зустрівся з міським головою Андрієм Садовим.

 

Сьогоді, 15 березня, Федеральний президент Республіки Австрія розпочав офіційний візит до Львова з відвідування міської Ратуші. Зранку Александер Ван дер Белен зустрівся з міським головою Львова Андрієм Садовим, інформує прес-служба Львівської міськради.

 

У складі делегації були також дружина президента Австрії Доріс Шмідауер, Надзвичайний і Повноважний посол Австрії в Україні Герміне Поппелер та міністр закордонних справ Республіки Австрія Карін Кнайссль.

 

Андрій Садовий презентував панові президенту кілька цікавих проектів. Зокрема, Культурно-мистецький проект «Фабрика повидла» і відновлення спадщини Моцарта у Львові через фестиваль LvivMozArt.

 

«Будемо мати за честь, якщо Ви, як наш гість, приєднаєтесь до нас на LvivMozArt», – додав Андрій Садовий.

 

Також міський голова Львова зазначив, що Україна і Львів зокрема занепокоєні проектом будівництва газопроводу «Північний потік-2».

 

«На сьогодні Польща, Латвія та Литва і Україна мають спільну позицію, що це дуже шкідливий проект для безпеки Європи. Ці країни підписали відкритий лист до парламентів європейських держав, у якому висловлюють занепокоєння щодо енергетичної безпеки Європи через будівництво «Північного потоку-2». Важливо вас про це інформувати, що є така позиція чотирьох країн», – додав Андрій Садовий та запропонував Австрії долучитись до цієї заяви.

 

Александер Ван дер Белен у Львові також поспілкується з молоддю. Разом з президентом Україну відвідує потужна делегація представників ділових та бізнесових кіл Австрії.

15.03.2018