ВР зняла недоторканність із "регіонала" Бакуліна.

 

Верховна Рада надала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата України від "Опозиційного блоку" Євгена Бакуліна.

 

Як повідомляє УНІАН, за надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності Бакуліна проголосувало 274 народних депутати, за затримання – 252, за арешт – 240.

 

Самого Бакуліна під час розгляду питань в сесійній залі не було, депутатам роздали його письмові пояснення.

 

Згідно з даними Генерального прокурора України Юрія Луценка, досудове розслідування встановило, що Бакулін у період з березня 2010 року, ймовірно, брав участь у злочинній організації екс-президента Віктора Януковича, зокрема у вчиненні злочинів проти власності. Зі слів Луценка, Бакулін "спланував і організував вчинення низки особливо тяжких та пов'язаних з ними злочинів, а саме: незаконне заволодіння коштами ПАТ «Нафтогаз України» у сумі 449 млн 963 тис. 820 грн, закінчений замах на заволодіння грошовими коштами цього публічного акціонерного товариства у сумі 5 млрд 100 млн 36 тис. 180 грн".

 

Друга справа, поінформував Луценко, стосується заволодіння коштами державного акціонерного товариства "Чорноморнафтогаз" у сумі 404 млн 374 тис. 966 доларів під час закупівлі за завищеною вартістю веж для видобутку нафти і газу на шельфі Чорного моря. Згідно з даними слідства, в 2011 році при проведенні закупівель самопідйомних плавучих бурових установок ("вежі Бойка") менеджери "Чорноморнафтогазу" та "Нафтогазу" допустили грубі порушення тендерних процедур. "Чорноморнафтогаз" придбав дві бурові платформи за 400 і 398 млн дол., натомість їхня ринкова вартість, згідно з даними ГПУ, становила 210 і 179 млн дол.

 

15.03.2018