В області стались два випадки масового отруєння.

 

Поліція Львівської області проводить розслідування за фактом двох масових отруєнь, про які стало відомо 11 і 14 березня.

 

Так, на офіційному сайті Головного управління Держпродспоживслужби України у Львівській області повідомляють про отруєння 9-ти людей на Сколівщині.

 

«Протягом 11 березня по медичну допомогу звернулося 9 осіб, з них 4 дітей віком 4, 5, 8 та 11 років, які перебували на відпочинку в готелі «Карпатська ружа» гірськолижного комплексу «Плай» у с. Плав’я Сколівського району. Зі слів постраждалих, вони харчувались у ресторані готелю. Потерпілі скаржилась на нудоту, блювоту, біль у животі, підвищення температури тіла.

 

Шести особам, зокрема дитині 5 років, при надходженні встановлено діагноз «гостра кишкова інфекція». У двох дітей діагноз «функціональні порушення травлення», в одної дитини – «ацетономічна блювота, гострий гастрит», – ідеться в повідомленні.

 

Дві дитини були госпіталізовані, проте на вимогу батьків виписані зі стаціонару вже наступного дня зранку. Ще 7 людей відмовились від госпіталізації. Вони є мешканцями Києва та Львівської області.

 

Перевірка, проведена 12 березня фахівцями Держпродспоживслужби у Львівській області, встановила, що в закладі припинили роботу буцімто для ремонту, що не дало можливості з'ясувати джерело, причини та умови виникнення спалаху.

 

Про факт виникнення спалаху та встановлення нефункціонування готелю повідомлено Львівську обласну прокуратуру, Головне управління Національної поліції у Львівській області та Львівську обласну державну адміністрацію.

 

На Бродівщині 8 людей отруїлись тортом, серед них – троє дітей. Повідомлення про це надійшло до поліції учора, 14 березня.

 

«У медзаклад по допомогу звернулися восьмеро мешканців району. Після надання медичної допомоги одна особа повернулася додому, інших сімох, серед яких троє дітей, госпіталізовано з діагнозом «гострий гастроентероколіт, кишкова інфекція».

 

Встановлено, що на лікуванні перебувають дорослі віком 28-43 роки та діти віком 7-12 років. Ймовірною причиною отруєння міг стати придбаний в магазині торт на святкування дня народження», – ідеться в повідомленні поліції.

 

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 325 (порушення правил боротьби з епідеміями) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті, – до трьох років обмеження волі. Триває досудове розслідування.

15.03.2018