Олег Синютка та Андрій Садовий прокоментували вибух на Личаківському цвинтарі.

 

Вчорашній вибух на Личаківському кладовищі Львова біля Меморіалу львівських орлят здійснено особами, які не представляють ані українську, ані польську сторону, заявив голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка в ефірі радіо Голос Столиці.

 

«Цей випадок, що стався вчора, коли ззовні кладовища, де є польські військові поховання, було кинуто вибуховий пристрій, я переконаний, зробила не українська і не польська сторона. Це зробили люди, які, я вважаю, є виконавцями замовлення на гібридну війну за тисячі кілометрів від лінії зіткнення, щоб просто дестабілізувати відносини між українцями і поляками», – сказав Олег Синютка.

 

Він наголосив, що протягом 3-х років, що він очолює регіон, у Львівській області не було жодних конфліктів на національному чи релігійному ґрунті.

 

Міський голова Львова Андрій Садовий назвав події, що вчора трапились на Личаківському кладовищі, планованою провокацією. Він очікує на якісне розслідування та покарання винних.

 

«Це планована провокація. Був на місці керівник Служби безпеки у Львівській області. Думаю, вони фахово проведуть розслідування і зловлять цього негідника, який вчинив цю неприпустиму річ. Бо наші цвинтарі – це місця особливої уваги, ми там ховаємо наших Героїв. Вірю, що винні будуть покарані», – розповів Андрій Садовий, передає прес-служба ЛМР.

 

Як повідомляв Z, учора ввечері невідома особа кинула гранату на територію Цвинтаря орлят на Личакові. Ані люди, ані поховання не постраждали.

14.03.2018