Порошенко закликав G7 ввести санкції проти організаторів виборів у Криму.

 

Президент України Петро Порошенко засудив плани проводити виборчий процес на території тимчасово окупованого Криму у рамках президентських виборів в Росії. Голова держави вважає, що всіх, хто бере участь у цьому процесі та організовує російські вибори в Криму, слід розглянути на предмет включення до списків санкцій.

 

Про це Порошенко заявив на зустрічі з послами країн "Великої сімки" та Європейського Союзу, повідомляє прес-служба АП.

 

Під час розмови Президент із послами обговорив "актуальні питання порядку денного взаємодії у рамках спільної протидії російській агресії", а також "прогрес на шляху реформ та зміцнення стійкості України".

 

Зокрема, йшлося про координацію міжнародних зусиль у сфері розгортання міжнародної миротворчої місії на Донбасі. Президент наголосив на тому, що цю місію обов’язково мають розмістити на всій окупованій території Донбасу, включно з встановленням контролю над кордоном.

 

Порошенко висловив подяку за підтримку, підкресливши, що агресія проти нашої держави – це виклик не лише для України, а й цілого вільного світу, заснованого на повазі до міжнародного права та засадничих принципів демократії і свободи.

 

Співрозмовники запевнили, що санкції проти Росії залишатимуться чинними, допоки не відбудеться змін в агресивній політиці Кремля.

 

14.03.2018