Містяни менше хворіють на кір.

 

Сьогодні, 13 березня, на оперативній нараді в міського голови Івано-Франківська говорили про ситуацію з вірусними захворюваннями у місті, передає Репортер.

 

«За січень зареєстровано 120 хворих на кір дітей, 54 – у лютому і 22 – у березні, ситуація покращилась, але кір є, і, думаю, ми ще 2-3 місяці будемо говорити, що він є. Проте, на щастя, летальних випадків від кору не було», – розповіла начальниця управління охорони здоров’я Марія Бойко.

 

«У січні був «бум» вакцинації, за один тиждень провакцинували близько 500 дітей. Зараз є 5000 вакцин, запрошуємо батьків з дітьми, щоб вони могли планово зробити щеплення. Вакцинуватись потрібно двічі, міністерство обіцяє поставки вакцин в Україну, тому щеплення за державний кошт можна буде зробити і дорослим до 35 років», – додала вона.

 

За словами Марії Бойко, з початку року велика кількість дорослих і дітей перехворіли на грип і ГРВІ – понад 25 тисяч, тобто на 40% більше, ніж торік у цей же час. Найбільше хворіють школярі і дошкільнята.

 

«Від грипу теж можна зробити щеплення, але вакцина проти грипу не закуплена державою. Її потрібно купити в аптеці і прийти з нею в поліклініку», – розповіла Марія Бойко.

13.03.2018