На кордоні затримали торговця людьми.

 

На українсько-польському кордоні у ПП «Краковець» правоохоронці припинили спробу вивозу громадянок України до Німеччини з метою сексуальної експлуатації, інформує Західне регіональне управління Держприкордонслужби.

 

Так, учора, 12 березня, оперативні співробітники прикордонної служби разом із представниками Департаменту боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, ГУ НП у Львівській області затримали іноземця, який віз за кордон українок. Чоловіка затримали в межах кримінального провадження за ст. 149 ККУ «Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини».

 

Дівчат віком від 22 до 27 років, мешканок міста Харкова, іноземець планував перевезти через кордон з метою подальшого використання їх у сфері надання інтимних послуг на території країн ЄС.

 

Подальші кримінально-процесуальні заходи у цій справі проводять представники Нацполіції України. Згідно зі санкцією статті, чоловіку загрожує кримінальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років.

 

Окрім того, учора у Львівському аеропорту прикордонники під час оформлення пасажирів рейсу «Мінськ-Львів» затримали українку, яка перебувала у розшуку. Громадянку України розшукували вітчизняні правоохоронні органи за торгівлю людьми. Наразі затриману передано представникам Нацполіції.

13.03.2018