Порошенко запропонував запровадити "нульову декларацію".

 

Президент України Петро Порошенко ініціює повернення обговорення можливості запровадження в країні "нульової декларації".

 

Про це Порошенко заявив на зустрічі з представниками українського та іноземного бізнесу, повідомляє аґенція "Укрінформ".

 

"Я пропоную ще раз повернутися до обговорення так званої "нульової декларації". Ми не можемо говорити про те, що кожен українець у чомусь винен. Треба дати можливість кожному українцю сплатити відповідний податок відповідно до закону, завести гроші в Україну, інвестувати їх в українську економіку і відчувати себе вільним громадянином вільної країни”, – зазначив Порошенко.

 

З його слів, механізм "нульової декларації", перш за все, дозволить захистити малий та середній бізнес.

 

Президент закликав представників бізнесу у разі підтримки такої ініціативи долучитися до розробки відповідної законодавчої бази.

 

Порошенко також сказав, що Національне бюро фінансової безпеки, законопроект щодо створення якого вже оприлюднений для громадського обговорення, має стати аналітичним органом, а не "спецназом".

 

“Це має бути нова аналітична служба, 80% діяльності цієї служби має бути аналітика. І немає що робити цій службі у представників малого та середнього бізнесу. Бюро має стати не спецназом, не силовим органом, а інтелектуально-аналітичним центром, робота якого базуватиметься на використанні сучасних ризик-орієнтованих методів кримінального аналізу”, – прокоментував Президент.

 

Голова держави також анонсував подання до Верховної Ради законопроекту "Про валюту".

 

"Нововведення бізнес і громадяни відчують негайно після ухвалення закону", – пообіцяв Порошенко.

 

З його слів, у проекті закону пропонується скасувати валютний контроль для зовнішньоекономічних операцій нижче від порогового рівня у 150 тисяч гривень. Крім того, передбачено скасувати валютний нагляд для 40% операцій від загальної кількості транзакцій.

 

Водночас, згідно із законопроектом, не потрібна буде реєстрація кредитів від нерезидентів, скасовується покарання у вигляді призупинення зовнішньоекономічної діяльності тощо, уточнив Порошенко.

 

13.03.2018