Моґеріні закликала Україну створити повністю незалежний Антикорупційний суд.

 

Високий представник ЄС із закордонних справ та безпекової політики Федеріка Моґеріні закликала якнайшвидше створити в Україні антикорупційний суд, наголосивши на тому, що він має бути повністю незалежним.

 

Про це Моґеріні заявила напередодні на зустрічі з прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом, повідомляє "Укрінформ".

 

"Антикорупційний суд має йти повністю незалежним, відповідно до рекомендацій Венеційської комісії. Це надзвичайно важливо для країни, для бізнес-середовища, для інвестиційного клімату, для продовження реформ в енергетичній сфері, для земельної реформи. Це дозволить відкрити великий потенціал України", – сказала Моґеріні.

 

З її слів, у питаннях боротьби з корупцією мають також відігравати велику роль громадські організації, бо без цього подолати таке негативне явище неможливо.

 

Володимир Гройсман же сказав, що "ми повністю як уряд підтримуємо створення такого суду".

 

Голова уряду запевнив, що уряд "без будь-яких затримок ухвалить всі організаційні рішення щодо функціонування цього суду".

 

"Так, питання Антикорупційного суду та ефективної боротьби з корупцією – це комплексний і непростий процес, але ЄС готовий підтримати Україну тут крок за кроком. І тут ми відзначаємо ваше прагнення завершити процес [побудови антикорупційної інфраструктури]", – прокоментувала Моґеріні.

 

13.03.2018