Завод ЛОРТА поверне до держбюджету понад 10 млн через невиконане замовлення.

 

ДП «Львівський державний завод "Лорта"» поверне до держбюджету 10,2 млн грн через несвоєчасне виготовлення та поставку комплексу «Положення-2», що є вкрай необхідним для потреб армії під час активної фази АТО на сході країни.

 

Про це на своїй сторінці в мережі Facebook повідомив військовий прокурор сил АТО Олег Сенюк.

 

«Зазначу, що в серпні 2016 року між МО України і цим заводом укладено договір щодо виготовлення і поставки оборонному відомству комплексу «Положення-2», який призначався для використання у зоні проведення АТО.

 

У зв’язку з порушенням термінів виготовлення продукції виконавець мав повернути замовнику кошти, отримані раніше як попередню оплату за контрактом, а також сплатити штрафні санкції. Однак зазначених зобов’язань завод у добровільному порядку не виконав», – розповів прокурор.

 

Реагуючи на виявлені порушення та діючи в інтересах Міноборони, військова прокуратура Західного регіону України заявила позов про стягнення зазначених коштів за прострочення виготовлення та поставки військової техніки.

 

На початку березня Господарський суд м. Києва частково задовольнив позов військової прокуратури регіону та ухвалив рішення про стягнення з ДП «Львівський державний завод "Лорта"» до державного бюджету України 10,2 млн грн. Суд погодився з доводами прокуратури і зобов’язав підприємство повернути вказані кошти.

12.03.2018