Зеркаль звинуватила посла Угорщини в перевищенні повноважень.

 

Заступниця міністра закордонних справ України Олена Зеркаль заявила про те, що Михайлівська площа готується розпочати переговори з Угорщиною через перевищення повноважень послом в Україні Ерно Кешкенем.

 

Про це пані Зеркаль розповіла в інтерв'ю "5-му каналу", реаґуючи на питання про те, чи Кешкень не заслуговує бути видвореним з території України.

 

"Насправді в нас все це заплановане – не з квиточками [до Угорщини], а з розмовами з угорцями щодо того, що він перевищує свої повноваження в Україні", – сказала заступниця міністра.

 

Олена Зеркаль, зокрема, розкритикувала заяви посла про вільну видачу паспортів українським угорцям, а також про потребу автономії для національної меншини. "Ми також не проти автономії. Від Угорщини", – відрубала Зеркаль.

 

Заступниця голови МЗС запевнила, що Україна в належний спосіб реаґує на витівки офіційного Будапешта. "Ми зараз зайняли доволі жорстку позиціюю. Вона в нас незмінна і щодо закону про освіту, і щодо решти питань", – сказала пані дипломат.

 

Відповідаючи на питання про те, чи реакція Михайлівської площі на заяви з Угорщини не є занадто насправді м'якою, Олена Зеркаль сказала: "Вони дозволяють собі заяви з приводу всіх. І австрійців, і румунів... Що, ми маємо зараз депортувати посла?" – сказала вона.

 

Зі слів Олени Зеркаль, Угорщина "загралася в вибори", і не тільки на території України.

 

"Ще один угорський міністр сказав, що у Відні дуже брудно і не прибирають. І все це відбувається у зв'язку з тим, що Відень неправильно веде міграційну політику. Австрійці добре відреагували – вони сказали, що не треба проводити свою виборчу кампанію на території Австрії", – розповіла заступниця голови МЗС.

 

08.03.2018