Волкер: Виконання "Мінська" означає ліквідацію "ДНР/ЛНР".

 

Спеціальний представник Державного департаменту США Курт Волкер наголосив, що метою мінських угод є відновлення територіальної цілісності України та ліквідація утворень "ДНР" і "ЛНР".

 

Про це Волкер написав на своїй сторінці у twitter.

 

"Метою "мінських угод" (які були підписані лідерами так званих "ЛНР/ДНР") є відновлення територіальної цілісності України та конституційного ладу. Виконання "Мінська" дорівнює ліквідації цих незаконних структур. Небажання їх ліквідовувати дорівнює небажанню виконувати мінські угоди", – зазначив дипломат. 

 

Кількома днями раніше Курт Волкер заявив під час панельної дискусії в центрі Hudson Institute про потребу ліквідувати "ДНР" і "ЛНР".

 

"Так звані "ЛНР" і "ДНР" є утвореннями, які створені Росією для того, щоб допомогти замаскувати роль РФ і зміцнити конфлікт, і вони повинні бути ліквідованими", – сказав Волкер, згідно з LB.ua.

 

"Не існує місця для них в українському конституційному ладі. "Мінські угоди" спрямовані на відновлення суверенітету і територіальної цілісності України, і ці утворення повинні зникнути", – зазначив спецпредставник США.

 

Він висловив сподівання, що миротворча місія ООН на Донбасі стане засобом для втілення "мінських угод".

 

Зокрема, за його словами, сприяння миротворчої місії у впровадженні "мінських угод" має створити перехідний період передання контролю на Донбасі спочатку від Росії до ООН, а потім до України. Передання контролю над ОРДЛО ООН він назвав проміжним етапом, "на час якого будуть організовані і проведені місцеві вибори, коли буде безпека, коли буде забезпечена амністія особам, що вчинили злочини, які є складовою частиною конфлікту, коли буде закріплений особливий статус".

 

"І потім перехід під український контроль", – сказав Волкер.

 

06.03.2018