Лондон обіцяє покарати Москву, якщо та причетна до отруєння Скрипаля.

З відповідною заявою виступив керівник зовнішньополітичного відомства Об’єднаного Королівства.

 

 

«Велика Британія відповість рішуче, якщо виявиться, що Росія причетна до отруєння в Солсбері колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля», – запевнив британський міністр закордонних справ Борис Джонсон. Він назвав Кремль «зловмисною і дестабілізуючою силою» (a malign and disruptive force).

 

Джонсон допустив можливість посилення санкцій проти Росії. Він навіть не виключив імовірність відмови Об’єднаного Королівства від участі у Чемпіонаті світу з футболу, який стартує в Росії через три місяці, – про це повідомляє радіо ВВС.

 

«Зараз лунають різні версії інциденту в Солсбері, який викликає занепокоєння, де були виявлені без свідомості 66-річний Сергій Скрипаль і його 33-річна донька Юлія, – сказав Джонсон, виступаючи в парламенті, – І хоча було б неправильним робити висновки до завершення розслідування, я можу запевнити палату, що якщо з'являться докази причетності держави (Росії – Z), уряд Її Величності відповість рішуче і належним чином».

 

Посольство Росії у Лондоні випустило з цього приводу заяву, де звучить запевнення, що Кремль непричетний до отруєння, а також критика британської преси, яка «роздмухує навколо цього черговий скандал». «Зі ЗМІ може скластися враження, ніби мова йде про сплановану акцію з боку російських спецслужб, що абсолютно не відповідає дійсності. Однак ситуація в медійному просторі швидко переростає в новий виток антиросійської кампанії, яка ведеться у Великій Британії. До уваги читачів пропонуються різні спекуляції, суть яких зводиться, в кінцевому рахунку, до паплюження Росії», – йдеться в заяві.

06.03.2018