На Харківщині відбувся обмін у форматі "два на два" – прикордонників повернули із РФ.

 

На Харківщині в районі пункту пропуску "Гоптівка" відбувся обмін у форматі "два на два" — українських прикордонників Богдана Марцоня та Ігоря Дзюбака повернули з Росії в Україну.

 

Про це повідомляє "Громадське".

 

 

Натомість Україна передала російській стороні затриманих влітку 2017 року в Херсонській області військовослужбовців прикордонної служби ФСБ Росії Владіміра Кузнєцова і Аскара Кулуба.

 

Операція відбулася на нейтральній смузі українсько-російського кордону. Процес передачі сторонами прикордонників можна було спостерігати в прямому ефірі за допомогою камер відеоспостереження, встановлених в пункті пропуску "Гоптівка".

 

"Радий, що ви уже вдома. Вашому звільненню передувала велика робота", – звернувся до прикордонників Президент України Петро Порошенко.

 

Голова держави поінформував, що військовослужбовці поїдуть із Гоптівки в госпіталь, де їм нададуть усю належну медичну допомогу.

 

"Ми продовжимо робити все можливе і неможливе для звільнення українців на окупованих українських територіях та в Росії", – запевнив Президент на своїй сторінці у Facebook.

 

02.03.2018