Затримано головного фігуранта російсько-аргентинської кокаїнової справи.

Тепер влада Німеччини вирішуватиме питання щодо видачі Андрія Ковальчука Росії.

 

 

Андрія Ковальчука – ймовірного організатора контрабанди кокаїну в Росію через російське посольство в Аргентині – німецька поліція затримала в передмісті Берліна. Про це в п'ятницю, 2 березня, повідомив його адвокат Володимир Жерєбьонков. «Прийшли вночі поліцейські, затримали, пояснили, що вирішуватиметься питання про видачу», – цитує інформаційне агентство РБК слова адвоката. Водночас Жерєбьонков відзначив «коректну поведінку німецької поліції, яка має намір у всьому розібратися».

 

Раніше Тверський суд Москви видав ордер на арешт Андрія Ковальчука, російська прокуратура оголосила його в міжнародний розшук. Відомо, що Ковальчук є колишнім співробітником департаменту безпеки російського Міністерства закордонних справ. З певного часу він займається бізнесом у Німеччині.

 

Через свого адвоката Ковальчук заявив, що став «жертвою провокації, організованої аргентинською поліцією за участі американських спецслужб» з метою «дискредитувати російську дипмісію». Він наполягає на тому, що у валізах, виявлених в школі при посольстві РФ в Аргентині, лежали придбані ним кава, алкоголь, подарунки та особисті речі.

 

Нагадаємо, що в середині лютого цього року стало відомо, що ще в грудні 2016-го в школі на території посольства Росії в Аргентині були виявлені 12 валіз з кокаїном, вага якого становила майже чотири центнери. Його вартість оцінили в 50 млн доларів.

 

Аргентинські правоохоронні органи вважають, що співробітники посольства РФ були причетними до торгівлі наркотиками. У схемі з постачання наркотиків, ймовірно, використовували авіалайнер спецзагону «Россия», який займається перевезенням перших осіб держави.

02.03.2018