Прикордонник, який загинув учора під час стрільб, отримав поранення в голову.

 

Військовослужбовець Кінологічного навчального центру Держприкордонслужби 22 лютого загинув під час начальних стрільб на полігоні у Великих Мостах на Львівщині внаслідок прямого попадання снаряду в бліндаж, повідомив військовий прокурор Львівського гарнізону Владислав Савинець, передає ІА ZIK.

 

Встановлено, що керівник стрільб – полковник ДПС – допустив перебування шести осіб у бліндажі на лінії вогню, що є грубим порушенням техніки безпеки. За словами прокурора, полковник пояснив, що це була його власна ініціатива, щоб «особовий склад відчув наближення до бойових умов».

 

Сам керівник стрільб є досвідченим військовим, брав участь в АТО. Він теж перебував у бліндажі, в який влучив снаряд, однак ані він, ані інші військові не постраждали.

 

«Зараз керівник стрільб затриманий, йому оголошено підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.426 (перевищення військовою службовою особою владних повноважень, вчинене в особливий період). Санкція цієї статті становить від 7 до 10 років позбавлення волі», – сказав Владислав Савинець.

23.02.2018