4 міські об’єкти поповнили Державний реєстр нерухомих пам’яток.

 

Як повідомили в Управлінні охорони історичного середовища ЛМР, 20 лютого міністр культури України підписав наказ «Про занесення об'єктів культурної спадщини до Державного реєстру нерухомих пам'яток України».

 

Згідно з наказом, об'єкти культурної спадщини Львова: вілла «Ломниця» на вул. Сахарова, 62А, монастирський комплекс Ордену кармелітів босих на вул. Персенківка, 10 — вул. Стрийська, 45, водогінна вежа у Стрийському парку, вілла на вул. Свєнціцького, 16 заносяться до Державного реєстру нерухомих пам'яток України за категорією місцевого значення.

 

«Ще минулого року відбулося засідання експертної комісії з розгляду питань занесення об’єктів культурної спадщини до Державного реєстру нерухомих пам’яток України. Три об’єкти культурного спадщини Львова було рекомендовано занести до Державного реєстру нерухомих пам’яток України. Документація для внесення цих об’єктів культурної спадщини Львова до Державного реєстру нерухомих пам’яток України була подана ще в 2015 році.

 

Також будинок на вул. Свєнціцького, 16 було рекомендовано занести до Державного реєстру нерухомих пам’яток України. Звернення щодо внесення цього об’єкта культурної спадщини Львова до Державного реєстру нерухомих пам’яток України було надіслано в листопаді 2017 року.

 

Відповідно, зараз маємо наказ міністра культури України, відповідно до якого ці об’єкти занесено до Державного реєстру нерухомих пам'яток України за категорією місцевого значення», — повідомили в Управлінні охорони історичного середовища ЛМР.

21.02.2018