Апеляційний суд скасував рішення про арешт Петра Димінського, – адвокат.

 

Захисник львівського бізнесмена Петра Димінського, підозрюваного у смертельній ДТП в с. Ямельня на Львівщині у серпні минулого року, заявив, що Апеляційний суд Києва 9 лютого скасував окремі рішення судів попередньої інстанції у цій справі. Про це Микола Лисий написав на своїй сторінці в мережі Facebook.

 

«Закриття кримінального провадження і спростування підозри водію Борщу А.В. визнано необґрунтованими. Матеріали повернуто Генеральній прокуратурі України для досудового розслідування. Абсолютно безпідставну та незаконну ухвалу слідчого судді про застосування щодо Петра Димінського запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою скасовано», – написав Микола Лисий.

 

Він уточнив, що 8 лютого 2018 року ухвалою слідчого судді Печерського районного суду м. Києва постанову прокурора відділу Генеральної прокуратури України В.Г. Ярошенка від 7 грудня 2017 року скасовано, а матеріали кримінального провадження повернуто Генеральній прокуратурі України для досудового розслідування.

 

«Слідчий суддя прийшов до висновку, що постанова прокурора від 07.12.2017 про закриття кримінального провадження не відповідає вимогам законності та неупередженості, не ґрунтується на всебічному та повному дослідженні обставин кримінального провадження, адже спростування пред'явленої Борщу А.В. підозри потребує подальшого досудового розслідування. Згідно з ухвалою слідчого судді, при новому розслідуванні належить виконати необхідні слідчі дії щодо з'ясування обставин про наявність чи відсутність складу (події) злочину, в достатньому для встановлення об'єктивної істини обсязі, і, в залежності від встановленого, прийняти законне та обґрунтоване рішення щодо подальшого провадження у справі, яке у будь-якому випадку має бути належним чином обґрунтованим з всебічним аналізом фактичних обставин справи та доводів заявника», – веде Микола Лисий.

 

«19 лютого 2018 року Апеляційний суд м. Києва задовольнив апеляційну скаргу адвоката і скасував ухвалу слідчого судді Печерського районного суду м. Києва від 18 грудня 2017 року про обрання підозрюваному Димінському П.П. запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. За результатами розгляду апеляційної скарги адвоката, Апеляційний суд м. Києва прийняв нову ухвалу, якою відмовив в задоволенні клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого управління Національної поліції України про застосування щодо Димінського П.П. запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

 

Апеляційний суд дав належну правову оцінку безпідставності обраного запобіжного заходу, а також порушенням закону, які були допущені при обранні запобіжного заходу. Фактично слідчий і прокурор не мали права ініціювати питання про обрання Димінському П.П. запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, а у слідчого судді не було жодної підстави для задоволення такого клопотання», – написав він.

21.02.2018