Конкурс на проект Меморіалу героїв Небесної сотні виграли львів’яни.

 

На міжнародному відкритому архітектурному конкурсі у номінації "Національний меморіальний комплекс героїв Небесної сотні – Музей Революції гідності" переміг проект української команди зі Львова – архітекторів Ірини Волинець і Марії Процик.

 

Таке рішення журі оголосив голова конкурсної комісії Матіас Зауербрух (Німеччина), повдіомляє аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

 

"Журі одноголосно погодилося з позицією, що він є найкращим проектом", – прокоментував Зауербрух.

 

Проект-переможець, зокрема, передбачає поділ Алеї героїв Небесної сотні (перейменована частина вулиці Інститутської) на кілька частин: самої алеї, пагорбів і парку, де розташовуватимуться символічні монументи.

 

 

Зі слів пана Зауербруха, у фінальній частині конкурсу взяли участь 9 проектів із різних країн. Друге та третє місця отримали проекти з Німеччини.

 

"Ми мали дуже цікавий, насичений день вчора з дуже багатьма дискусіями, які надихали нас і наших українських партнерів. Ви всі були свідками цього", – розповів Зауербрух.

 

"Це дуже символічно, що переміг український проект", – прокоментував президент України Петро Порошенко, згідно з повідомленням прес-служби АП.

 

 

Президент нагадав, що на Майдані незалежності в Києві експонувалися всі проекти, які брали участь у конкурсі. "Я навмисно не висловлював свою позицію, коли дивився на Майдані представлені зразки. Деякі мені не подобались. Деякі надихали. Але дуже важливо, щоб це брало за серце кожного, хто до них підійде", – зауважив Порошенко.

 

Голова держави вважає, що "цим меморіалом, цим музеєм ми маємо остаточно відійти від Радянського Союзу, від радянських традицій".

 

 

20.02.2018