Галичани вшанували пам’ять учасників боїв під Дебальцевим.

 

Учора, 18 лютого, у Львові й Івано-Франківську згадували бійців, які брали участь у боях під Дебальцевим на Донеччині.

 

Так, у Львові на Личаківському кладовищі відбулися заходи з вшанування героїв подій під Дебальцевим та Героїв Небесної сотні. Міський голова Львова, депутати Львівської міської ради, Львівської обласної ради, Верховної Ради України, а також громадськість міста поклали квіти, запалили лампадки на могилах Героїв і помолилися за тих, хто віддав життя у боротьбі за незалежність України, інформує прес-служба ЛМР.

 

Квіти поклали до могил Героїв, що загинули під час Революції Гідності, генерала С. Кульчицького, полковника А. Соколенка та борців за волю України на полі почесних поховань №67 Личаківського кладовища.

 

Також вшанували всіх, хто загинув у ці дні на Майдані в Києві, вшанували воїнів, які віддали своє життя у боротьбі під Дебальцевим.

 

Полеглих у Дебальцевому згадали і в Івано-Франківську. Тут відбулася відправа та хода ветеранів і бійців АТО від Меморіального скверу середмістям, інформує ГК.

 

Під вечір у пам’ять про Героїв Небесної сотні на площі перед адмінбудинком з лампадок молодь виклала мапу України.

 

Бої за Дебальцеве були одним із найбільших зіткнень на Донбасі. З обох сторін у ньому взяли участь тисячі бійців. Найгостріша фаза тривала місяць і закінчилася 18 лютого 2014 року. У цих боях загинули 179 українських військовослужбовців.

 

Понад 100 мирних українців загинули 2014 року під час протестних акцій на Майдані. Їх пам’ять українці вшановують 20 лютого. 

19.02.2018