Порошенко обговорив із Меттісом американську зброю – не лише "Джавеліни".

 

Президент України Петро Порошенко у рамках Мюнхенської конференції з питань безпеки відбув зустріч із міністром оборони США Джеймсом Меттісом.

 

Як інформує прес-служба АП, сторони обговорили становище на Донбасі та висловили занепокоєння у зв’язку з постійними спробами Росії та підтримуваних нею бойовиків підірвати мирний процес. Ішлося також про потребу розміщення миротворчої місії ООН на Донбасі "згідно з принципами ООН та цілями мінського процесу".

 

Голова держави висловив вдячність за важливі рішення Вашингтона у питанні зміцнення потенціалу Збройних сил України та обороноздатності України. "Останні рішення Вашингтона є сигналом агресору проти будь-яких намірів ескалації ситуації на Донбасі, яка, за наявних у України нових оборонних можливостей, у рази збільшить ціну такої ймовірної агресії", – прокоментували на Банковій.

 

"В Україні вірять у лідерство Сполучених Штатів Америки у справі зміцнення трансатлантичного фронту протидії російській агресії та спробам розхитування світової законності та порядку", – сказав зі свого боку голова держави.

 

У зустрічі також взяв участь спеціальний посланник Державного департаменту США Курт Волкер.

 

Згодом, під час спілкування з журналістами, Петро Порошенко сказав, що розмова з оборонним секретарем його дуже втішила.

 

"Напевно, президенту не можна так говорити, але я в захопленні від секретаря Меттіса... У нас були конкретні терміни розвитку співробітницвта, в тому числі і у військово-технічній сфері, в постачанні, далеко не тільки і не стільки того виду озброєння, яке постійно обговорюється (ідеться про протитанкові ракетні комплекси "Джавелін", – Z). Але, на жаль, розкрити цієї інформації я не можу", – прокоментував Президент.

 

"Ми проговорили, і я отримав повну підтримку законопроекту про національну безпеку, законопроекту щодо реформ, який є у складі нашого плану щодо НАТО", – зазначив Порошенко, додавши, що сторони обговорили конкретні кроки та досягнули домовленостей щодо подальшої активізації співпраці з Північноатлантичним альянсом. "Україна сьогодні зробила усе, щоб відновити співпрацю. І це треба робити негайно", – підсумував Порошенко.

 

17.02.2018