Під міською радою – протест через повернення Труханова.

 

В Одесі активісти прийшли до будівлі мерії, де сьогодні під головуванням мера Одеси Геннадія Труханова триває сесія міської ради, і вимагають відставки мера, підозрюваного в розтраті коштів місцевого бюджету.

 

Як повідомляє аґенція УНІАН, на акцію на Думську площу прийшла понад сотня осіб, зокрема представники організації "Автомайдан", місцевого осередку Народного руху України, організації "Зелений лист" та інші.

 

Біля входу вони провели недовгий мітинг, під час якого заявили, що вимагають відставки Труханова. Люди тримали плакати: "Довіряю ділам НАБУ" (примітка Z: "Довіряй ділам" – така назва політичної партії Труханова), "Сезон депутатської причетності" та інші. Також присутні скандували: "Труханова – у відставку!".

 

Люди спробували пройти до будівлі мерії – охорона їх не пускала, мотивуючи тим, що в залі немає місць. Згодом активістів таки почали пропускати на сесію, вимагаючи пред'являти паспорти. До зали засідань змогла пройти лише частина активістів, більшість натомість залишилася у фойє.

 

Коли Труханов увійшов до зали, то частина депутатів зустріла його оплесками, натомість активісти, які перебували в мерії, почали скандувати: "Труханова – у відставку!" І "Слава Україні!".

 

Перед початком засідання Труханов звернувся до депутатів, подякувавши за підтримку і довіру. Він заявив, що з органами слідства ведеться конструктивна робота і "нашу правоту буде доведено". "Йде звичайна планова робота. Ми всі співпрацюємо зі слідством і надаємо потрібні матеріали. Ми будемо доводити, що чинили відповідно до закону", – сказав Труханов.

 

Також на сесії був присутній депутат ВР із Блоку Петра Порошенка Дмитро Голубов, який взяв Труханова на поруки.

 

16.02.2018