"Динамо" ремісувало з "АЕКом" у першій грі плей-оф Ліги Європи.

 

Київське "Динамо" ремісувало в першому матчі 1/16 фіналу Ліги Європи з грецьким "АЕКом" – гра в Афінах завершилася з рахунком 1:1.

 

Це була перша офіційна гра для "динамівців" у новому році. Цей матч також став першим для воротаря Дениса Бойка після його повернення в "Динамо", нагадує прес-служба ФКДК. Решту позицій на полі в команді Олександра Хацкевича зайняли вже награні футболісти. З капітанською пов'язкою грав Микола Морозюк.

 

Стартові хвилини гри видалися непростими для "біло-синіх". Спершу Денис Гармаш отримав розсічення після зіткнення з Денисом Бойком у штрафному майданчику "Динамо", відтак продовжив гру з перебинтованою головою, а вже за кілька хвилин Євген Хачеріді наразився на "жовту картку".

 

Господарі поля були активнішими в атаці. Перший контраргумент "біло-сині" запропонували супернику на 16-й хвилині, коли Буяльський продерся лівим флангом до карного майданчика і завдав удару у бік воріт. А вже наступна швидка атака "динамівців" стала результативною – Дерліс Гонсалес виграв забіг у свого опонента на правому фланзі, втримав м’яч на крайчику поля і прострілив низом на дальню стійку, де Віктор Циганков переграв голкіпера, застосувавши один удар лівою ногою.

 

Після голу до завершення тайму "динамівці" контролювали хід гри, натомість у другій половині поступилися ініціативою грекам.

 

Поступово греки підбиралися до воріт Бойка і почали загрожувати воротам "Динамо" небезпечними ударами. Голкіпер відбив кілька небезпечних пострілів, але на 80-й хвилині господарі поля все ж спромоглися зрівняти рахунок – Христодулопулос заробив та виконав штрафний удар з лівого флангу, з другої спроби закрутивши м’яч на дальню стійку та перекинувши голкіпера; навісний пас ударом з метра замкнув Айдаревич, який вийшов на поле за хвилину до цього.

 

Матч-відповідь буде 22 лютого в Києві.

 

16.02.2018