Чотирьох морських піхотинців застрелили свої.

 

Біля селища Широкине на першій лінії оборони вбито чотирьох військовослужбовців одного із підрозділів Збройних сил України. Військова прокуратура сил АТО спільно з поліцією Донецької області встановили, що до вбивства причетні двоє колег цих солдатів – їх затримали.

 

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook речник Генеральної прокуратури Андрій Лисенко.

 

З його слів, на тілі загиблих виявили вогнепальні кульові поранення, а у приміщенні, де перебували хлопці, – ознаки приховування злочину (підпалу та закладання вибухівки).

 

Затримані військовики дали зізнавальні покази щодо обставин вбивства, учиненого, зі слів Лисенка, "на ґрунті нестатутних відносин проходження військової служби".

 

У цій справі наразі призначили судово-медичні, хімічні, вибухотехнічні, балістичні, імунологічні, цитологічні, медико-криміналістичні, молекулярно-генетичні експертизи.

 

"Було намагання приховати сліди злочину, але вони дали зізнавальні покази, що вони це зробили. Головна причина – позастатутні відносини. Як це відбувалося і в чому полягали ці позастатутні відносини – будемо знати трошки пізніше", – сказав Андрій Лисенко у коментарі телеканалу "112-Україна".

 

Лисенко не став коментувати інформацію про те, ніби військовики вживали алкоголь, закликавши дочекатися результатів експертиз, бо поки що картина подій неповна.

 

"Щойно будуть результати цих експертиз і покази інших військовослужбовців цього підрозділу, можна буде уявити повністю картину, за яких умов сталося це вбивство", – додав речник ГПУ.

 

15.02.2018