Місто отримало історико-архітектурний план.

 

Сьогодні, 15 лютого, 27 депутатів Івано-Франківської міськради проголосували за проект рішення «Місто Івано-Франківськ. Історико-архітектурний опорний план», передає Правда.

 

Раніше це рішення підготував і підтримав виконавчий комітет міськради.

 

«Зараз розробляють генеральний план міста. І для того, щоб все було правильно, має бути погоджений цей план», – сказав Орест Кошик, директор Департаменту містобудування, архітектури.

 

«Історико-архітектурний опорний план» необхідний для наочного інформування громадськості про історичну цінність культурної спадщини міста; проведення аналізу планувальної структури та історичної забудови міста, визначення її цінності як складової частини вихідних даних для виготовлення проекту генерального плану; впровадження системного підходу до збереження історичної самобутності середовища міста в процесі реалізації положень генерального плану міста, забудови та реконструкції; підвищення рівня туристичної привабливості міста», – ідеться в поясненні до документа.

 

Окрім того, депутати наклали мораторій на будь-які будівельні роботи на території, прилеглій до міського озера, до часу ухвалення генерального плану міста.

15.02.2018