Громада УГКЦ переходить на григоріанський календар.

 

Українська громада Страсбурґа переходить на григоріанський календар.

 

Про це йдеться у повідомленні Єпархії святого Володимира Великого у Парижі Української Греко-Католицької Церкви.

 

 

Громада переходить на новий (григоріанський) календар у літургійних богослужіннях після попереднього опитування вірних, з ініціативи о. Івана Дуфанця, душпастиря та судового вікарія Єпархії св. Володимира Великого.

 

Цей перехід є попереднім, “ad exsperimentum”, в контексті Єпархіяльної стратегії 2020. Пробний термін застосування нового календаря у богослужіннях триватиме 2 роки. У випадку позитивного досвіду у 2020 році перехід відбудеться остаточно.

 

"Перехід на новий календар не перешкоджатиме єднанню українців Страсбурґа зі своїми рідними в Україні. У святкуванні найголовніших свят року вони єднатимуться зі своїми рідними в Україні через спільний почастунок", — прокоментували у єпархії.

 

Дата переходу визначена на понеділок, 12 лютого 2018 р., у перший день Великого посту за григоріанським календарем.

 

У Паризькій єпархії це вже друга громада, яка перейшла на григоріанський календар. Першою громадою стали українці студенстського міста Лювен у Бельгії. Також громада м. Санліс має традицію святкувати Різдво Христове згідно з григоріанським та юліанським календарями, щодо інших свят вони дотримуються юліанського календаря.

 

15.02.2018