«Львівелектротранс» уперше отримав відшкодування від водіїв автівок за простій трамваїв.

 

ЛКП «Львівелектротранс» вперше домоглося відшкодування від водіїв автомобілів за простої трамваїв, повідомив речник підприємства Іван Бондар, передає Zaxid.net.

 

За словами речника, уже чотири водії сплатили «Львівелектротрансу» відшкодування на загальну суму понад 20 тис. грн.

 

У реєстрі судових рішень оприлюднені рішення Сихівського райсуду Львова та Золочівського райсуду Львівської області. У першому випадку суд стягнув з водія Ford 6196 грн за простій трамваїв №2, 9 та 10 внаслідок ДТП, що сталася на просп. Свободи у лютому 2017 року. У другому випадку суд зобов’язав водія Renault сплатити «Львівелектротрансу» 9826 грн за простій трамваїв №2, 7 та 10 через ДТП на вул. Личаківській, що сталася в грудні 2015 року.

 

Аналогічні випадки розглядалися у Шевченківському райсуді Львова та Пустомитівському райсуді Львівської області, однак винуватці визнали законність позовів і погодилися сплатити відшкодування без рішень суду.

 

За інформацією «Львівелектротрансу», у січні 2018 року через ДТП і паркування у неналежних місцях підприємство вимушено зупинило свої транспортні засоби на 66 годин. Зокрема, зафіксовано 32 випадки простою через неправильне паркування, що затримали рух міського електротранспорту на 15 годин, а також 69 випадків ДТП, які спричинили 51 годину затримки у русі.

06.02.2018