Парубій відкрив нову сесію ВР.

 

Голова парламенту Андрій Парубій відкрив восьму сесію Верховної Ради України VIII скликання.

 

Про це повідомляє прес-служба ВР.

 

Відкриваючи засідання, Парубій окреслив пріоритети сесії, зокрема наголосив на винятковій важливості питань безпеки й оборони під час війни з російським агресором. Парубій відтак назвав ключовим законопроект "Про національну безпеку України", внесення якого очікується найближчим часом. "Цей закон вкрай важливий не тільки для реформи сектору безпеки, а й для інтеграції України в НАТО. Інтеграція в НАТО є одним з ключових питань зовнішньої політики, що підтверджено рішенням Верховної Ради", – зазначив Голова ВР.

 

Наступним важливим завданням Парубій назвав продовження масштабної судової реформи через започаткування Антикорупційного суду. "Сьогодні ми вже матимемо змогу включити законопроект до порядку денного і на розгляді між першим і другим читанням зможемо опрацювати і врахувати рекомендації Венеційської комісії", – прокоментував спікер.

 

Парубій наголосив, що це "не лише частина української судової реформи, а й зобов’язання перед міжнародними партнерами".

 

Серед інших важливих завдань Голова ВР назвав блок питань, потрібних для євроінтеграції, виконання зобов’язань перед партнерами з ЄС. "Це велика кількість законів з різних сфер: і економіки, і екології, і децентралізації. Підготовлена Дорожня карта, і ми взяли зобов’язання, щоб на кожній сесії у порядку денному були по декілька законів, необхідних для євроінтеграції", – поінформував Парубій.

 

Надважливими спікер вважає й кадрові питання, зокрема затвердження нового складу ЦВК, призначення голови Національного банку України, Уповноваженого з прав людини і керівника Рахункової палати України.

 

06.02.2018