Саакашвілі програв апеляційний суд Міґраційній службі.

 

Київський апеляційний адміністративний суд на засіданні в понеділок підтвердив рішення Окружного адміністративного суду Києва, який відмовився визнавати незаконним рішення управління Державної міграційної служби України в Київській області про відмову в наданні лідеру партії "Рух нових сил", екс-президентові Грузії Міхеїлу Саакашвілі статусу особи, яка потребує додаткового захисту.

 

Про це повідомила аґенція "Інтерфакс-Україна"

 

На думку адвокатів Саакашвілі, таке рішення створює можливість для екстрадиції Саакашвілі з України як особи без громадянства.

 

"Рішення міграційний служби від сьогодні набуло чинності, і це, на жаль, дає багато підстав, існують ризики для Міхеїла Саакашвілі, щоб влада готувала і реалізовувала плани про його можливе незаконне видворення з України, а також прийняття рішення про незаконну екстрадицію", – сказав після засідання суду адвокат Руслан Чорнолуцький.

 

Саакашвілі прокоментував на своїй сторінці в соцмережі Facebook: "Таким чином, я втрачаю статус перебування в Україні. Це чергове рішення Порошенка, а не суду". 

 

Міхеїл покинув судове засідання ще до оголошення рішення, обурившись тим, що суд відхиляв одне за одним клопотання його захисників.

 

05.02.2018