Полторак обговорив із Меттісом постачання "Джавелінів".

 

Міністр оборони України Степан Полторак під час свого візиту до Вашингтона обговорив із міністром оборони США Джеймсом Меттісом постачання протитанкових ракет "Джавелін" в Україну.

 

Про це Полторак розповів у інтерв'ю "Голосу Америки".

 

"Ми обговорювали механізм передачі протитанкових засобів. Ми обговорили й інші питання, пов’язані з підготовкою особового складу, порядку передачі", – сказав український міністр.

 

"Я думаю, що рішення щодо передачі «Джавелінів» Україні було прийняте дуже своєчасно і є дуже правильне. По-перше, це дуже потужний сигнал Україні про те, що вона залишилася не сам на сам із Росією, і це сигнал для самої Росії, що нас підтримує увесь світ. Крім того, це потужний сигнал іншим колегам, з якими ми працюємо, що треба активніше працювати з Україною", – прокоментував Степан Полторак.

 

Міністр оборони США Джеймс Меттіс підтвердив підтримку українського народу у боротьбі за незалежність та територіальну цілісність.

 

"Ваш народ заплатив високу ціну за це. «Душу й тіло ми положим за нашу свободу» – у цих словах Державного гімну відображення української боротьби за незалежність", – сказав очільник Пентагону, згідно з повідомленням Міноборони України.

 

"США стоять із вами пліч-о-пліч і будуть і надалі чинити тиск на РФ, щоб вони відвели сили й озброєння. США і надалі будуть віддано працювати над розвитком боєздатності Збройних сил України та досягнення ними сумісності з НАТО", – додав Меттіс.

 

Оборонний міністр також висловив компліменти українському колезі. "Мені приємно працювати з вами, тому що ви завжди точні, лаконічні і завжди дивитесь на події з перспективою", – зазначив Меттіс.

 

05.02.2018