«Човники» блокуватимуть 3 пункти пропуску з 10-ї до 18-ї год.

 

Завтра, 3 лютого, мешканці прикордоння на 8 годин перекриють дороги до трьох пунктів пропуску на кордоні з Польщею на території Львівщини та Волині, передає Zaxid.net.

 

Ідеться про пункти пропуску Шегині, Рава-Руська та Ягодин. Акція триватиме з 10-ї до 18-ї години.

 

Як повідомили організатори, на акцію протесту вийдуть люди, які досі незадоволені законом про новий порядок перетину кордону. Вони зазначили, що ходитимуть пішохідними переходами та кожні 15 хв. пропускатимуть до кордону по 10 машин.

 

«Буде трошки проблема, щоби люди відчули, що то непорядок, що той закон із часом на них також буде впливати, коли поїдуть щось собі купити на суму понад 50 євро. Чому ми не можемо на 500, до 500 євро, як було, купити товар і поїхати собі спокійно в Україну?» – зазначив один із організаторів акції Володимир Васьків.

 

Прикордонні «човники» уже двічі протягом січня блокували дороги до пунктів пропуску, протестуючи проти нових митних правил, що почали діяти з початку року.

 

Від нового року українці можуть раз на добу без сплати мита ввезти товару на 50 євро. Якщо вартість товару – до 500 євро, його можна без мита ввезти раз на три доби. Протестувальники вимагають скасувати такі нововведення.

02.02.2018