Галичани на виборах Президента голосуватимуть за Тимошенко, Порошенка, Гриценка та Садового.

 

Найбільші шанси отримати голоси виборців на Львівщині під час майбутніх президентських виборів є у Петра Порошенка, Юлії Тимошенко, Анатолія Гриценка та Андрія Садового.

 

Про це сьогодні, 1 лютого, розповіла директорка українського центру вивчення громадської думки «Соціоінформ» Наталія Зайцева-Чіпак, пише ЩЛ.

 

«Рік тому майже 25% опитаних виборців готові були підтримати на президентських виборах чинного міського голову Львова Андрія Садового. Але трагедія на сміттєзвалищі суттєво похитнула його рейтинг, особливо в області, тому що почалося масове вивезення сміття у райцентри Львівщини. І відтоді його особистий рейтинг скоротився вдвічі і не видно ознак відновлення», – розповіла Наталія Зайцева-Чіпак.

 

Проте, покликаючись на свій досвід у дослідженні електоральних настроїв, вона зазначила, що через рік все може змінитися.

 

«Ми знаємо, що у нашого виборця пам'ять доволі коротка. І є ймовірність, що цей скандал забудеться», – передбачає експертка.

 

Так само, за її словами, на Львівщині сьогодні досить активно підтримують Анатолія Гриценка як кандидата в Президенти.

 

«Але ми не раз бачили, що у Гриценка та його партії є доволі високий рівень довіри. А коли починається передвиборча кампанія, то кандидати, які мають краще фінансування, починають активні рухи, тож він не показує якогось значного результату», – пояснила Наталія Зайцева-Чіпак.

 

Також, за її словами, на Львівщині має свій стабільний електорат Юлія Тимошенко.

 

«У неї, до речі, один з найстабільніших електоратів в Україні. Це ті люди, які підтримують її з року в рік, не зважаючи на всі перипетії, які відбуваються в ЗМІ», – зазначила експертка.

 

Проте завжди є частина виборців, які не можуть визначитися до останнього моменту. І вони, як показує практика, віддають свої голоси за чинну владу.

 

«Зараз дуже критикують чинного Президента. Але ми спостерігаємо, що перед виборами люди, які не визначилися, голосують за «старе, добре, перевірене». Тому мені здається, що доволі високі шанси на Львівщині все ще має Петро Порошенко», – додала Наталія Зайцева-Чіпак.

 

Соціолог Володимир Подгорнов додає, що на Львівщині великі шанси перемогти у президентських перегонах має Святослав Вакарчук.

 

«Хоча ми можемо говорити, що в нього немає партії. Але оце мова про людину, яка не згадується в рейтингах, але може прийти і набрати 15 відсотків», – каже він.

 

Соціолог також погоджується, що за будь-яких обставин партія влади завжди отримує 10%. На його думку, основна боротьба за виборців на Львівщині точитиметься між Петром Порошенком і Юлією Тимошенко.

01.02.2018