Місто уклало додаткові угоди з приватними перевізниками.

 

Сьогодні, 31 січня, виконавчий комітет Тернопільської міськради ухвалив рішення про укладання додаткових угод з перевізниками, передає видання 20 хвилин.

 

Відтак, з 1 лютого перевізники взяли на себе зобов'язання перевозити усіх пільговиків, які мають картку тернополянина, безкоштовно. За це вони отримуватимуть компенсацію з міського бюджету. Безкоштовний проїзд діятиме з 10-ї год., а до того часу пільговикам доведеться сплачувати 5 грн готівкою.

 

«Таке рішення стало можливим лише завдяки впровадженню електронної системи оплати проїзду, оскільки тепер ми ведемо облік реальної кількості пільговиків, а не формуємо цю цифру зі слів перевізника», – зазначив начальник управління транспорту міської ради Ігор Мединський.

 

Водночас у місті розпочався процес придбання комунального транспорту, але на це потрібен час, повідомив міський голова Сергій Надал.

 

«З часом ми будемо заміщати ті маршрути, які в нас найбільше «провисають». Ми отримали гарантійні листи перевізників, що вони працюватимуть за усіма умовами: згідно з графіком, працювати з електронним квитком та додатково погодились перевозити пільговиків за новими умовами. Будуть дотримуватись зобов'язань – будуть працювати. Ми маємо право розірвати угоди з перевізниками хоч завтра, і вони про це попереджені. Учні їздитимуть без змін – зі знижкою 50%, але за наявності картки тернополянина. Студенти зможуть їздити з такою ж знижкою, але лише в тролейбусах та соціальних маршрутках. Учасники бойових дій їздять безкоштовно в необмеженій кількості за наявності посвідчення навіть без картки тернополянина», – розповів Сергій Надал.

31.01.2018