Порошенко: Хлопці Крут – приклад для кожного з нас.

 

Президент Петро Порошенко присвоїв Військовому інституту телекомунікацій та інформатизації почесне найменування імені Героїв Крут "з метою вшанування подвигу Героїв Крут і військово-патріотичного виховання військовослужбовців Збройних сил України".

 

Відповідний указ голова держави підписав під час відвідування інституту на урочистостях у присутності всього особового складу, повідомляє прес-служба АП. 

 

Президент нагадав, що саме в стінах інституту добровольці проходили короткий вишкіл молодого бійця перед боєм у Крутами.

 

"Ще раніше, у листопаді 1917-го, за наказом Генерального секретаря з військових справ Симона Петлюри тут була створена Перша українська військова юнацька школа", – нагадав Порошенко, додавши, що він "не лише з історичних міркувань" ухвалив рішення присвоїти інституту найменування "імені Героїв Крут", а й через роль установи у теперішній війні на Донбасі.

 

"За роки незалежності України в інституті підготовлено понад п’ять тисяч висококласних спеціалістів для Збройних сил України та інших військових формувань. Досвід боїв вкотре довів, якою важливою фігурою на полі бою був і залишається офіцер. Саме від його компетентності, професіоналізму, патріотизму, сили духу залежить не тільки результат битви, а й життя солдатів. Сотні випускників інституту захищали чи захищають Україну від російської агресії. Двадцять п’ять його вихованців нагороджені орденами та медалями, а генерал-майор Максим Шаповал, – на жаль, посмертно, –  відзначений Зіркою Героя. П’ятнадцять офіцерів – випускників та викладачів вашого військового закладу загинули на фронті", – перелічив Президент.

 

"Події столітньої давнини ми вшановуємо не лише в рамках політики національної історичної пам’яті. Ми робимо висновок і страхуємося від повторення помилок. Маючи перед очима гіркий досвід отаманщини часів Української національної революції, ми даємо відсіч і будь-яким спробам посіяти в країні хаос і анархію", – заявив Порошенко.

 

29.01.2018