Постраждала від феєрверка дівчина повернулась додому з невтішним діагнозом.

 

Як повідомляв Z, в Івано-Франківську під час відкриття міської ялинки від вибуху петарди з феєрверка постраждала 17-річна студентка.

 

Дівчину прооперували в Києві. Міська рада Івано-Франківська обіцяла оплатити витрати на лікування та реабілітацію. Але навіть після операції постраждала не бачить на ліве око.

 

Зараз потерпіла повернулась додому, медики наразі не змогли відновити їй зір. Діагноз – атрофія зорового нерву.

 

«Нічого втішного. Лікарі кажуть, що, на жаль, у сучасній медицині немає методів, щоб лікувати цей зоровий нерв. Я питала лікарів у Києві, чи варто нам їхати за кордон лікуватися або в Одесу, але сказали, що, на жаль, немає такої методики. Казали, якщо будуть якісь зміни, то щоб їхали до Києва на обстеження», – розповіла мама студентки.

 

«Я навіть не знаю, хто за це буде відповідати. Немає уже ніяких сил. Я надіялася, що буде якийсь шанс із зором. Думала, що він повернеться. Вона бачить тільки силуети, але так, щоб бачити, впізнавати, то ні», – додала жінка.

 

Поліція відкрила кримінальне провадження у цій справі і оголосила про підозру керівникові фірми, що встановлювала феєрверк. Там зазначили, що не ховатимуться від відповідальності, якщо провину буде доведено.

29.01.2018