США запровадили нові санкції проти Росії.

До розширеного списку, зокрема, потрапили заступник міністра енергетики Росії й так звані «міністри» самопроголошених республік на Донбасі.

 

 

Новий санкційний список у п'ятницю, 26 січня, опублікувало на своєму сайті Міністерства фінансів Сполучених Штатів. Цього разу до списку, запровадженого за військову інвазію Кремля на сході Україні, потрапив 21 громадянин Росії та України, а також 21 компанія, пов'язана переважно з енергетичним сектором РФ. Список уклав Офіс з контролю за іноземними активами (OFAC) Мінфіну США – повідомило видання The Hill.

 

Серед компаній, які потрапили під санкції, виявилося підприємство «Силовые машины» мільярдера Олексія Мордашова, а також компанія «Технопромэкспорт», яка входить у структуру «Ростех». До списку також внесено компанію «Внешторгсервис», яка об'єднала найбільші шахти і промислові підприємства на непідконтрольній Києву території Донбасу, компанія «Газ-Альянс», яка належить українському олігархові-втікачу Сергієві Курченку, а також компанія «Евро Полис», яка пов'язана з бізнесменом Євгеном Пригожиним, котрий наближений до Володимира Путіна. Також у список внесено 12 компаній, пов'язаних зі «Сургутнефтегазом», в тому числі його страхове товариство і дочірній банк нафтової компанії.

 

Серед фізичних осіб, котрі підпали під штрафні санкції, можна відзначити заступника міністра енергетики Росії Андрія Черєзова, директор Департаменту оперативного контролю й управління в електроенергетиці Євген Грабчак і керівник «Технопромэкспорта» Сергій Топор-Гілка, а також представників так званих «урядів» самопроголошених республік на Донбасі.

 

29 січня, як очікується, буде опубліковано американську «кремлівську доповідь», яка дозволить Вашінґтону запровадити санкції проти чиновників і представників бізнесу, близьких до президента Росії Володимира Путіна.

26.01.2018