7 комунальних підприємств щороку проходитимуть міжнародний аудит.

 

Львівська міська рада ухвалила рішення, згідно з яким сім комунальних підприємств зобов'язані щороку проходити міжнародний фінансовий аудит. Відповідне рішення підтримали 54 депутати ЛМР, передає Інтерфакс-Україна.

 

За словами директора юридичного департаменту Львівської міськради Гелени Пайонкевич, міжнародному аудиту підлягають підприємства, чистий дохід яких від реалізації продуктів і послуг перевищує 5 млн грн або ж внески в статутний капітал яких перевищують 5 млн грн.

 

Таким критеріям відповідають сім великих комунальних підприємств міста: «Львівводоканал», «Львівелектротранс», «Львівтеплоенерго», «Залізничнетеплоенерго», АТП№1, «Львівспецкомунтранс» і «Львівсвітло».

 

Також депутати визначили, що міжнародна аудиторська компанія, яку можуть залучити до перевірок комунальних підприємств, повинна мати офіс в Україні та бути членом міжнародної мережі аудиторських компаній. Штат такої компанії не може бути меншим, ніж 30 осіб, і п’ять із них повинні мати сертифікат на кваліфікаційну відповідність.

 

За рішенням Львівської міськради, аудит оголошуватимуть через систему електронних закупівель ProZorro.

 

Раніше Львівська міськрада передбачила 1 млн грн у бюджеті на 2018 рік для здійснення аудиту комунальних підприємств.

25.01.2018