Знайдено новий архів ОУН-УПА.

 

У Радехівському районі знайдено ще один архів з документами та артефактами, пов’язаними з ОУН-УПА, повідомив президент Благодійного фонду «Літопис УПА» Микола Посівнич на своїй сторінці в мережі Facebook.

 

«Нарешті закінчилася майже місячна епопея із пошуком і поверненням архіву ОУН-УПА, знайденого біля Радехова. Дякую за підтримку у його поверненні усім небайдужим друзям та інформаторам, які дали інформацію про цю знахідку. Особлива подяка: голові ОДА Олегу Синютці, голові УСБУ полк. Олександру Ткачуку, начальнику обласної поліції ген. Валерію Середі та начальнику управління Державної пенітенціарної служби України у Львівській області Михайлові Дзюдзю.

 

Архів в досить доброму стані. Документи, за поверховим переглядом, датовано 1944-46 рр. Звіти, печатки, бофони, касові книги, листи втрат переважно охоплюють території сучасних Сокальського і Радехівського районів. Сам архів передамо на опрацювання, зберігання і подальшу реставрацію в архів Центру досліджень визвольного руху», – написав Микола Посівнич.

22.12.2017