Порошенко досі не підписав закону про реформу медицини.

 

Виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун повідомила, що Кабінет Міністрів має намір 27 грудня розглянути проекти підзаконних актів для початку медичної реформи, якщо Президент Петро Порошенко підпише закон і документ набуде чинності.

 

Про це пані Уляна сказала під час спілкування з журналістами перед засіданням Кабінету Міністрів, повідомляє аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

Знимка 2016 року. Петро Порошенко пропонує міністерський портфель Уляні Супрун 

 

"Ми хочемо 27-го на Кабміні прийняти всі підзаконні акти, які потрібні, щоб створювати нову Національну службу здоров'я та інші, а ми зараз цього не можемо робити, тому що немає законної причини, щоб ми це робили", – сказала в. о. міністра.

 

З її слів, аби затвердити належні норми, треба дочекатися, щоби набув чинності закон про медреформу, який нині перебуває у голови держави на підписі.

 

"Президент має певний час, щоб або застосувати вето, або надати зауваження. Не було вето або зауважень, тому чекаємо на підпис", – зазначила Уляна Супрун.

 

Очільниця міністерства зауважила, що підготовка до початку реформи потребує півроку, щоби створити і Національну службу здоров'я, і провести інші заходи.

 

20.12.2017