Проект бюджету-2018 передбачає зростання мінімальної зарплати до 4100 грн.

 

Проект державного бюджету на 2018 рік, котрий проходив процедуру доопрацювання в Кабінеті Міністрів України, передбачає збільшення розміру мінімальної зарплатні до 4100 гривень.

 

Про це повідомив Президент України Петро Порошенко на Форумі об'єднаних громад, зазначає прес-служба голови держави.

 

"Я хотів би подякувати уряду і прем’єр-міністру, що є відповідна реакція на моє звернення вже в проекті державного бюджету. І ми, за підсумками покращення інвестиційного клімату і надходжень до бюджету, зможемо проаналізувати за підсумками півріччя або трьох кварталів і прийняти рішення про підвищення мінімальної заробітної платні до 4100 грн", – заявив Президент.

 

"Я вважаю, що зростання заробітної плати – це позитивний наслідок реформ, відкритості кордонів, орієнтації на європейські показники", – сказав Порошенко.

 

Президент висловив сподівання на те, що бізнес врахує ці реалії. Голова держави, зокрема, сказав, що збільшення зарплати має бути відповіддю на зростаючий дефіцит кадрів у низці сфер.

 

"Більше заплатять – кваліфікованіша робоча сила, більша мотивація, більше надходжень до місцевих бюджетів, більше надходжень до Пенсійного фонду", – прокоментував голова держави.

 

"Щодо Пенсійного фонду держава свій крок зробила. Два роки тому ми кардинально, майже вдвічі, знизили єдиний соціальний внесок. І вже зараз ми можемо говорити про об’єктивний і очевидний позитивний ефект", – нагадав Президент.

 

Петро Порошенко зазначив, що багато хто боявся першого підвищення мінімальних зарплат до 3200 грн, водночас це, на його переконання, спричинило до виходу бізнесу з тіні. "Безпрецедентне рішення в умовах України. Це правильне рішення – і його слід продовжувати", – похвалив голова держави.

 

Віце-прем'єр-міністр України із соціальних та гуманітарних питань Павло Розенко заявив, що підвищення мінімальної зарплатні до 4100 грн – "абсолютно правильна ініціатива".

 

"Переконаний, ми маємо всі шанси досягнути мінімальної зарплати 4100 грн у 2018 році у неінфляційний спосіб. Такий крок також дасть нам додатковий ресурс надходжень до Пенсійного фонду, що надасть нам можливості для чергового підвищення пенсій в Україні", – заявив Розенко на своїй сторінці у Facebook.

 

Урядовець вважає, що реформи слід робити "не для реформ і звітів", а "для підвищення рівня і якості життя".

 

04.12.2017