Кількість відвідувачів Центру нічного перебування бездомних зростає з настанням холодів.

 

У Львові послугами нічлігу в Центрі обліку та нічного перебування бездомних громадян щоденно користуються близько 40 осіб. З настанням холодів їх стає більше, тому в морози у Центрі традиційно працюватиме ще й денний пункт обігріву, розповів директор закладу Олександр Бородін, інформує прес-служба ЛМР.

 

«Зараз щоночі у відділенні нічного перебування ночує близько 40 осіб, взимку ця кількість зростає до близько 60 осіб щоночі. Власне в період низьких температур ми намагаємося максимально ущільнювати місця для ночівлі, щоби прийняти всіх потребуючих й уникнути фактів переохолодження чи обмороження. Люди в центрі можуть отримати санітарно-гігієнічні послуги, щоночі чергує медична сестра, яка може надати первинну медичну допомогу, діє їдальня, де бездомні можуть повечеряти – меню щодня у нас різне, а соціальні працівники видають теплий одяг. Також у центрі люди можуть отримати консультації й допомогу з відновлення документів», – розповів Олександр Бородін.

 

Відділення нічного перебування працює у Центрі щоденно з 20:00 до 08:00. А на час холодів на другому поверсі Центру діятиме пункт денного обігріву, куди всі, хто цього потребує, можуть прийти зігрітися і попити теплого чаю. Він діятиме з 08:00 до 20:00.

 

Центр обліку та нічного перебування бездомних громадян є бюджетною установою управління соціального захисту Львівської міської ради, проте небайдужих львів’ян просять допомогти: хто має змогу, може приносити у Центр теплий одяг – светри, штани, куртки та взуття середніх розмірів, особливо чоловіче, бо тут у ньому завжди є потреба. Також – білизну, шкарпетки тощо. Речі можна приносити за адресою: вул. Кирилівська, 3-а (бічна Шевченка). Телефон: 233-14-79.

 

Станом на 1 листопада (з початку року) послугами Центру обліку та нічного перебування бездомних осіб скористалися 1434 особи, з них на ночівлю залишались 174. На облік взято 187 бездомних осіб, виготовлено паспорти для 51 людини, надано реєстрацію 145 потребуючим, влаштовано в геріатричний пансіонат 10 осіб. Також за цей період надано 998 юридичних консультацій, а також 685 особам надано медичну допомогу. Окрім того, здійснено 138 соціальних патрулів, під час яких виявлено 41 особу.

 

При значному зниженні температури повітря, Центр спільно з БО «Регіональний центр соціальної адаптації» відкриють пункт обігріву і на вул. Личаківській, 56. Він працюватиме у будні дні з 09:00 до 18:00. Також, за необхідності, працюватиме пункт обігріву і на вул. Сербській, 15 (приміщення ЛКП «Старий Львів»).

30.11.2017