Львів'ян закликають вибрати, яку вулицю чи площу назвати іменем Куроня.

 

У минулий четвер відбулося засідання комісії з найменування та перейменування назв вулиць, провулків, проспектів, площ, скверів та споруд у м. Львові, на якому, серед інших, розглядалось звернення ініціативної групи з пропозицією присвоєння одній з львівських вулиць імені Яцека Куроня:

Львів і його громада посідає особливо важливе місце у стосунках між Польщею й Україною. Ми маємо багато прикладів та імен, які протидіяли кривавому протистоянню і старалися перетворити Львів у приклад польсько-українського примирення. Одним з найвідоміших був Яцек Куронь, уродженець – почесний громадянин – Львова і творець "Солідарності". Зокрема, на початку 2000-х він відіграв ключову роль у розв'язанні конфлікту навколо військових поховань на Личаківському цвинтарі.

Ми звертаємося до Львівської міської ради з пропозицією назвати одну з центральних вулиць його іменем. Водночас пропонуємо міським радам інших міст України і Польщі зробити подібний крок – назвати одну з вулиць прізвищем особи, яка доклалася до польсько-українського примирення.

 

 

Комісія одностайно підтримала ініціативу і запропонувала чотири варіанти локацій для увічнення пам'яті славного уроженця Львова:

— вулиця між вулицею Зеленою та вулицею Пирогівка («Я» на мапі)

— вулиця між вулицею Угорською та вулицею Луганською («Ц» на мапі)

— вулиця між вулицею Б.Хмельницького та вулицею Кукурудзяною («Е» на мапі)

— сквер біля Генерального консульства Польщі у Львові на вулиці Івана Франка («К» на мапі — на перетині вулиць Франка, Паркової, Самчука, Рутковича і Свєнціцького) 

 

Ці пропозиції на сайті Львівської міської ради винесено на розсуд львів'ян із закликом:

Тому звертаємося з пропозицією долучитися до вибору, яка саме вулиця чи сквер у Львові носитиме назву Яцека Куроня.

 

Проголосувати можна за цим лінком.

 

 

29.11.2017