Під час російської облави померла ветеран кримськотатарського руху Веджіє Кашка.

 

Після затримань кримських татар у Сімферополі на 83-му році життя померла ветеран кримськотатарського національного руху Веджіє Кашка.

 

Про це повідомляє видання Крим. Реалії

 

 

Раніше місцеві медії писали, що в момент затримання групи кримськотатарських активістів у центрі Сімферополя стало зле літній жінці, її вивезла з місця подій "швидка".

 

В анексованому Сімферополі вдень 23 листопада у місцевому кафе затримали кримськотатарських активістів. Як пишуть російські медії, затриманих звинувачують у вимаганні. 

 

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров сказав, що Веджіє Абла Кашка була для киримлів легендарною постаттю. Він вважає її смерть убивством. "[Її] вбили, адже їй стало погано при затриманні внаслідок проведення "феесбешниками" спеціально розробленої операції з дискредитації активних учасників кримськотатарського національного руху. Вона померла в машині швидкої медичної допомоги... Її вбили російські окупанти", – наголошує Чубаров у своєму коментарі на Facebook.

 

Зі слів волонтера ініціативи "Крим SOS" Аліма Алієва, Веджіє Кашка "була людиною-легендою для нашого народу". "Тендітна, невисокого зросту, з доброю усмішкою та сталевим характером. Вона була майже на всіх подіях, які стосувались кримських татар. І до останньої своєї хвилини вона була з народом, боронивши його від окупантів та підтримуючи його моральний дух в найскладніших ситуаціях. І сьогодні вона була разом у кафе з активістами кримськотатарського національного руху, коли російські силовики увірвались туди і затримали їх, паралельно проводячи обшуки в їхніх домах", – написав Алім.

 

23.11.2017